Sigma by the Sea

Afgelopen zaterdag heb ik bij Foto Verschoore XL de Sigma lenzen mogen testen. Van te voren had ik al een lijstje gemaakt met de lenzen die ik zou willen proberen.

Dit lijstje zag er als volgt uit:
Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM Art Canon
Sigma 70-200mm F2.8 DG OS HSM SPORTS Canon
Sigma 85mm F1.4 DG HSM Art Canon
Sigma 35mm F1.4 DG HSM Art Canon

Als eerst ging ik op pad met de Sigma 24-70mm. Deze wilde ik graag testen omdat ik wilde weten wat het verschil was tussen de Sigma en de Canon variant. Gelijk vanaf het moment dat ik deze lens op mijn camera deed kwam er twijfel. De zoomring zat bij deze lens namelijk aan de voorkant. Hierdoor vond ik het erg onhandig om te zoomen. Ik was echter wel tevreden over de look van de lens. Hij ziet er namelijk erg professioneel uit. Ook een groot voordeel van deze lens is dat de foto’s er uiteindelijk prachtig uitzagen. Zie hieronder de foto’s die zijn gemaakt met deze lens.

Vervolgens ging ik op pad met de Sigma 85mm. Ik had gehoord dat deze lens perfect zou zijn voor portretfotografie en dat wilde ik dan ook graag uitproberen. Helaas vond ik de F1.4 niet optimaal werken met mijn camera, omdat deze niet meer dan 1/4000s aankan. Hierdoor werden de foto’s in daglicht met F1.4 erg overbelicht.

De derde lens die ik koos om mee op pad te gaan was de Sigma 70-200mm. Dit was tevens ook de eerste keer dat ik met dit bereik mocht fotograferen. Het was erg interessant om foto’s te kunnen maken met dit bereik. Ik vond deze lens erg prettig om mee te werken. De zoomring zat dan ook aan de voorkant, maar ik vond dat bij deze lens juist erg fijn, omdat ik ter ondersteuning mijn hand toch al aan de voorkant van deze lens had. Hierdoor kon ik dan ook makkelijk zoomen. Ook het uiterlijk van deze lens sprak mij erg aan. Het is een grote lens die er erg professioneel uitziet. Zie hieronder de foto die ik heb gemaakt met deze lens.

Als laatst testte ik de Sigma 35mm. Van te voren wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten van deze lens. Ik ben namelijk erg fan van mijn Canon 50mm F1.8 lens, maar de Sigma had minder bereik. Ik vond het dan ook erg lastig om met deze lens een goede foto te maken, omdat ik toch het bereik mistte.

Uiteindelijk heb ik besloten om geen van de lenzen op deze aan te schaffen, omdat ik eerst de Canon 24-70mm F2.8 ga aanschaffen. Maar de Sigma 70-200mm staat zeker op mijn verlanglijstje voor de volgende aankoop.